Kom rätt låt på 18:e plats?

I helgen avgjordes årets Eurovision Song Contest i Belgrad i Serbien. Sveriges bidrag "Hero" med Charlotte Perrelli placerade sig på en pinsam 18:e plats. Enda anledningen till att låten hamnade så högt var dessutom att de förvirrade malteserna gav den tolv poäng.

En källa inom den svenska delegationen kommenterar fiaskot på följande sätt: "Jag tror att alla tänker samma sak just nu. Men va fan? Vi trodde ju att vi hade knäckt hemligheten bakom den här tävlingen. En spinkig brud i kortkort sminkad som utomjording skulle vara helt oslagbar. Men nähepp, nu är det tydligen andra saker som gäller."

Och visst får man hålla med om att vinnarbidraget var ganska annorlunda med sin blandning av en manlig diva sjungande på bruten på gränsen till obegriplig engelska, manlig diva spelande stradivarius och en manlig diva åkande skridskor. Svenskarna ger sig dock inte.

"Nästa år ska vi skicka någon som kan fejka en riktigt rejäl brytning. Kanske Björn Gustafsson. Eller någon annan spinkig brud. Och så ska vi hyra in Foppa och låta honom snurra runt på skriller i bakgrunden."

Placeringarna i ESC 2008. Ju högre placering desto rödare är landet.
Publiceringsdatum: 2008-05-25
Kallar en sked för
"en sked".
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss