Italien kallar öronproppar fusk

Italien har floppat rejält i fotbolls-EM. Slumpmålet mot Rumänien är lagets enda hittills i turneringen och internationella experter är överens om att hela landets fotbollsrykte "is circling the drain".

Nu kommer lagledningen med en oväntad förklaring och en ny, kreativ fuskanklagelse. Tydligen har motståndarlagen börjat använda öronproppar för att slippa höra de italienska spelarnas verbala angrepp.

— Hur ska vi kunna vinna om vi inte kan använda vår enda talang? frågar ledningen. Det är som om de andra lagen inte skulle få använda fötterna! Låt dem försöka nicka sina fasta situationer så börjar vi närma oss rättvisa!

På frågan om de anser att öronpropparna är att jämföra med doping svarar de ett unisont ja. Enligt dem är det till och med värre, eftersom doping bara påverkar den egna prestationen, medan öronpropparna förstör för motståndarlaget.

— Om motståndarna dopar sig är det ju bara att dopa sig tillbaka. Vad ska vi göra åt öronpropparna? Det är ju inte som om de brukar förolämpa våra mödrar och systrar! Så vad ska vi göra?

När en reporter föreslår en lösning får han ett gapskratt till svar:

— Lära oss spela fotboll? Skämta inte med mig aprillo! Varje land har sitt spelsätt och det är så fotboll ska vara. Grekerna fjantar runt i eget straffområde tills motståndarna tröttnar och går hem, och vi kallar dina släktingar prostituerade.

Italienarna har dock inte givit upp helt än. Enligt säkra källor går de just nu en intensivkurs i teckenspråk. Tydligen satsar de allt på att motståndarna kommer att förstå deras gester. Man får anta att den första fras de lär sig blir "din döva syster är en hora".

Inga förskönande omskrivningar.
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss