Skånepolisen har inga vänner

De flesta har upprörts över Malmöpolisens inställning till ungdomar av utländsk härkomst. "Blattajävlar" och "apajäveln" heter det på polisens egen film från ett bråk i Rosengård.

Nu visar det sig att polisen har ännu färre vänner än man kanske hade kunnat tro. En representant för en högerextrem nationalistisk organisation föreslår följande lösning på problemen i Skåne:

— Skicka hem ungjävlarna med poliseskort och flyg hem planet tomt.

— Du menar att poliserna inte heller ska få komma tillbaka till Sverige?

— Ja, det är inte bara blattarna som är blattar där nere. Det hör man ju tydligt.

— Hur menar du?

— "Ni är komna till fel kommun, blattajävlar" säger en av dem. En riktig svensk vet så klart att det heter "ni har kommit till fel kommun, blattejävlar". Kan man inte svenska så har man inte här att göra. Det finns ju flera exempel bara på den korta snutt av filmen som har spelats upp i media. "Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril?" till exempel. Det heter så klart "Den lille apjäveln. Ska jag göra honom steril?"

— Det är alltså mest språkliga invändningar ni har mot skånepolisen?

— Ja, folkpartiet hade en bra idé med språktester. Det är bara att applicera det på de här poliserna så kommer det här landet att bli lite bättre. Den som säger "blattajävel" är en jävla blatte och förtjänar att behandlas som en sådan.

Här slår talesmannen knytnäven hårt i handflatan och vår reporter backar långsamt ut ur rummet.

Publiceringsdatum: 2009-02-10
Säger som det är.
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss