Skånepolisen har inga vänner

De flesta har upprörts över Malmöpolisens inställning till ungdomar av utländsk härkomst. "Blattajävlar" och "apajäveln" heter det på polisens egen film från ett bråk i Rosengård.

Nu visar det sig att polisen har ännu färre vänner än man kanske hade kunnat tro. En representant för en högerextrem nationalistisk organisation föreslår följande lösning på problemen i Skåne:

— Skicka hem ungjävlarna med poliseskort och flyg hem planet tomt.

— Du menar att poliserna inte heller ska få komma tillbaka till Sverige?

— Ja, det är inte bara blattarna som är blattar där nere. Det hör man ju tydligt.

— Hur menar du?

— "Ni är komna till fel kommun, blattajävlar" säger en av dem. En riktig svensk vet så klart att det heter "ni har kommit till fel kommun, blattejävlar". Kan man inte svenska så har man inte här att göra. Det finns ju flera exempel bara på den korta snutt av filmen som har spelats upp i media. "Den lille jävla apajäveln. Ska jag göra han steril?" till exempel. Det heter så klart "Den lille apjäveln. Ska jag göra honom steril?"

— Det är alltså mest språkliga invändningar ni har mot skånepolisen?

— Ja, folkpartiet hade en bra idé med språktester. Det är bara att applicera det på de här poliserna så kommer det här landet att bli lite bättre. Den som säger "blattajävel" är en jävla blatte och förtjänar att behandlas som en sådan.

Här slår talesmannen knytnäven hårt i handflatan och vår reporter backar långsamt ut ur rummet.

Publiceringsdatum: 2009-02-10

Handläggare på Försäkringskassan sjukskrivna för muntorrhet

I en tid då det blir allt svårare att få sjukpenning finns det en grupp som vid första anblicken kan tyckas ha det lättare än andra. Det handlar om Försäkringskassans handläggare, som i många fall har blivit sjukskrivna för ralativt lindriga krämpor. En granskning visar att det i de flesta fall handlar om muntorrhet. Vi frågar Försäkringskassans högsta chef om detta verkligen är något som skulle godkännas som sjukpenninggrundande om en vanlig människa drabbades.

— Givetvis inte! Våra handläggare har en väldigt speciell arbetssituation som inte kan generaliseras till övriga arbetsmarknaden.

— Hur menar du då?

— Enligt de nya reglerna skall varje person som ansöker om sjukpenning bli spottad i ansiktet. Detta kräver så klart en ordentlig salivtillströmning hos alla handläggare. Tyvärr har det visat sig att man blir ganska torr i munnen efter ett tag. Detta betyder att arbetsförmågan är ordentligt nedsatt och sjukskrivning är i det läget enda lösningen. Tyvärr ökar ju det arbetsbelastningen på dem som fortfarande är kvar i arbete, eftersom de dels får ta över klienter från sjukskrivna handläggare och dels även måste hantera de sjukskrivna handläggarna. Det blir mycket spottande!

Chefen är pessimistisk.

— I längden är det en ohållbar situation. Om det får fortgå kommer jag själv att få spotta på varenda sjukskriven människa i hela landet. Visst, jag trivs med det här jobbet, men det kan ju bli lite för mycket av det goda också


Mäklare har inte råd att betala skatt

Fastighetsmäklare är känt som ett yrke som ger otroligt hög inkomst räknat per timme nedlagt arbete. Man inkasserar flera procent av de orimliga bostadspriserna och det arbete man faktiskt utför går framför allt ut på att posera i dyra kostymer under visningarna och att hitta på egna bud för att trissa upp priserna under budgivningar

Att det då kan sticka extra i ögonen på kunderna när det kommer fram att mäklarna inte betalar skatt, kan den mäklare vi har talat med förstå. Av förklarliga skäl vill mäklaren vara så anonym att mäklaren inte end tillåter att vi avslöjar vad mäklaren har för kön.

— Vad kreti och pleti inte förstår är att vi mäklare har hamnat i en svår situation där vi tjänar så bra utan att göra något att vi helt enkelt inte har råd att betala skatt. I de fall jag nedlåter mig till att tala om sådant här med vanligt folk brukar jag be dem föreställa sig att de hittar tio millar liggande på gatan och att skattmasen kommer och vill ha hälften av det. Då brukar fattiglapparna instämma i att det skulle vara lite surt. Jag tror att det är ungefär så mycket pengar de där stackarna kan föreställa sig.

Skattefusket beror alltså på att det är för mycket pengar och för lite arbete inblandat. Det låter lite konstigt. Man hade kunnat tro att det skulle vara lättare att skatta om man inte har behövt slita för slantarna.

— Jag tror att grejen är att många inte ens tänker på att man ska betala skatt när man bara får pengar. Jag menar, ska man skatta för pengar som man hittar på gatan? Vem vet sånt egentligen?

Vi påpekar att det antagligen inte är lagligt att behålla tio miljoner som man har hittat på gatan.

Det säger du? I så fall är det ju till och med bättre att vara mäklare än att hitta pengar på gatan, säger mäklaren och ler sitt allra vitaste mäklarleende.


Sveriges nya symboler

Hjälpmedelsinstitutet har presenterat drygt trettio nya symboler som ska användas för att kommunicera olika budskap utan att behöva använda ord. Detta är praktiskt eftersom man slipper översättningar och liknande problem.

Hela mediasverige är i extas och alla måste skriva om det, men institutet självt är väldigt hemlighetsfullt och det är svårt att få tag på själva symbolerna. Några av dem har dock läckt ut. Här är några exempel:

Fotjon
I takt med att problemen med miljöföroreningar blir allt större dyker det ständigt upp nya konsekvenser. Bland de senaste hittar vi joniserade fötter, som kan vara en mycket irriterande åkomma för de drabbade på grund av att de drar till sig järnfilspån o.s.v.

Översvämning
Det här är kanske den mest tydliga av alla de nya symbolerna. Det är en användbar symbol när man behöver förmedla budskapet "Ditt hus har drabbats av akut översvämning och du borde försöka ta dig ut så fort som möjligt."

Arrestering
Detta är en symbol som har fått ett varmt välkomnande bland poliser. "Man haffar ju bara en massa blattar som inte fattar vad man säger och ingen jävel begriper ju deras harkelspråk. Då är det bra att bara kunna visa en skylt som ingen kan missförstå", säger en källa.

Lågt tak
Den här symbolen kommer att sättas ut på hus där det är för lågt i tak för att spela så väl basket som de flesta andra bollspel.

Ställe där man kan sitta och fundera och peta med en pinne i sanden
Frågan är väl bara hur användbar en sådan skylt är. Antingen kommer den att sitta på väldigt många ställen eller också på väldigt få. Vi får se hur det blir.

Publiceringsdatum: 2008-05-21

15-årigt pucko startade branden i Göteborg

Branden i friluftsområdet Skatås i Göteborg är nu släckt. Enligt polisen har ett 15-årigt pucko tagit på sig ansvaret för att ha anlagt branden. På frågan om det inte är för utpekande att gå ut med att 15-åringen är ett pucko svarar polisen:

— Det är ingen fara. Det finns så många 15-åriga puckon så det pekar knappast ut någon speciell person.

Eftersom puckot använde ordet "luntade" i sitt erkännande, tror alla experter vi har talat med att han kommer att komma undan utan straff. På frågan om vad det egentligen kostar att 37 brandmän kämpar mot en skogsbrand av det här slaget svarar samma experter:

— Absolut ingenting! Brandmän arbetar gratis och utrustningen är deras egen privata egendom. De betalar till och med för vattnet. Det är egentligen ganska fantastiskt. Någon borde ge dem en Dagens ros eller något.

Publiceringsdatum: 2008-05-01

Ny seger för gnällkäringarna

I Motala ska det vara påklätt.

När några av Motalas gnällkäringar besökte Ekenäs lärcenter möttes de av en stor tecknad penis i form av Leonardo da Vincis "naken man inskriven i en cirkel och en kvadrat". Nu har verket målats över. En anonym gnällkäring säger sig dock inte vara nöjd än:

— Det sägs att det finns ett original någonstans och det ska vi nu försöka hitta och måla över.

En representant för lärcentret försäkrar att gnällkäringarna inte är de enda som har klagat.

— Vi har också fått klagomål från invandrare med för mycket fritid, säger den uppenbart rasistiske representanten.

När vi ställer frågan om de inte tror att det finns risk att någon av eleverna kommer att rita dit nya penisar på den nymålade väggen verkar representanten inte förstå vad vi pratar om.

— Jag vet inte hur vi tänkte när vi beställde den där målningen. Tänk själv hur det skulle se ut om Baltzar von Platen-statyn på torget var naken! Hur skulle det se ut med en stor snopp mitt i stan? Helt galet, skrattar han.

Hoppas att de aldrig besöker Götaplatsen, tänker den göteborgske reportern och försöker avsluta intervjun utan att avslöja sin hemstads mörka hemlighet.

— Dessutom har vi hört att Leo var lite "så'n", säger representanten med rynkad näsa när han tror att anteckningsblocket är stängt.

Publiceringsdatum: 2008-04-25
Inga förskönande omskrivningar.
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss