En ny friare friidrott

Nu ska Europacupen i friidrott moderniseras. De tråkiga långdragna tävlingarna ska få nya regler som är mer i takt med tiderna.

— Folk tittar bara på extremsporter och poker och fotboll och andra nymodigheter, säger Europacupens übersturmbandsführer. Det här ska locka massorna tillbaka till friidrottsarenorna.

De regeländringar man har presenterat berör många grenar:

I löpgrenarna 3000 meter och 5000 meter kommer man att tillåta olika hjälpmedel. Man kallar det fullkontaktslöpning och nämner knogjärn, golfklubbor och kundvagnar som exempel på tillhyggen.

I tresteg ska den som hoppar längst i första omgången få ett extra bonussteg i resten av sina hopp. Man hoppas att detta ska göra det lättare att sätta nya världsrekord.

I höjdhopp kommer man att hoppa tills alla utom fyra deltagare har rivit ut sig. Sedan kommer de fyra sista att spela poker om segern.

I kastgrenarna diskus, kula och spjut kommer varje deltagare få göra ett kast och sedan avgörs tävlingen med en telefonomröstning.

Sprintloppen kommer att ersättas med EXTREME sprint. Skillnaden är att en tegelvägg placeras en halv centimeter bakom mållinjen. Eftersom vinnaren fortfarande kommer att vara den vars bål först passerar mållinjen, hoppas man att förändringen kommer att ge grenen en viss "jackass-känsla".

De svenska utövarna är positiva till regeländringarna.

— Vi tränar hårt för at få vara med om sådana här spektakel, säger en av våra största stjärnor som dock inte gick att identifiera efter som han eller hon bar Darth Vader-kostym och talade in i en burk. Det är kul att driva med sporten! tillägger stjärnan efter att ha andats tungt några gånger.


Italien kallar öronproppar fusk

Italien har floppat rejält i fotbolls-EM. Slumpmålet mot Rumänien är lagets enda hittills i turneringen och internationella experter är överens om att hela landets fotbollsrykte "is circling the drain".

Nu kommer lagledningen med en oväntad förklaring och en ny, kreativ fuskanklagelse. Tydligen har motståndarlagen börjat använda öronproppar för att slippa höra de italienska spelarnas verbala angrepp.

— Hur ska vi kunna vinna om vi inte kan använda vår enda talang? frågar ledningen. Det är som om de andra lagen inte skulle få använda fötterna! Låt dem försöka nicka sina fasta situationer så börjar vi närma oss rättvisa!

På frågan om de anser att öronpropparna är att jämföra med doping svarar de ett unisont ja. Enligt dem är det till och med värre, eftersom doping bara påverkar den egna prestationen, medan öronpropparna förstör för motståndarlaget.

— Om motståndarna dopar sig är det ju bara att dopa sig tillbaka. Vad ska vi göra åt öronpropparna? Det är ju inte som om de brukar förolämpa våra mödrar och systrar! Så vad ska vi göra?

När en reporter föreslår en lösning får han ett gapskratt till svar:

— Lära oss spela fotboll? Skämta inte med mig aprillo! Varje land har sitt spelsätt och det är så fotboll ska vara. Grekerna fjantar runt i eget straffområde tills motståndarna tröttnar och går hem, och vi kallar dina släktingar prostituerade.

Italienarna har dock inte givit upp helt än. Enligt säkra källor går de just nu en intensivkurs i teckenspråk. Tydligen satsar de allt på att motståndarna kommer att förstå deras gester. Man får anta att den första fras de lär sig blir "din döva syster är en hora".

Kallar en sked för
"en sked".
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss