Påven: In your face!

Världen förvånades nyligen över att uppståndelsen kring en nioårig flicka, som blivit gravid efter att ha våldtagits av sin styvfar och därför tvingats genomgå en abort, inte handlade om pedofilens illdåd, utan om aborten. Nu har Vatikanen uttalat sitt stöd för katolska kyrkan i Brasilien, som bannlyste flickans mamma och vårdpersonalen som utförde aborten.

Påvens talesman kardinal Giovanni Battista Re började som vanligt med en mängd fraser om hur sorgligt det hela var och att livet måste värnas till varje pris. Han avslutade dock sitt uttalande med ett utbrott av uppsluppet klarspråk:

— In your face, alla ni som trrodde att man inte kunde bygga en hel världsreligion på endast pedofili!

Givetvis fick styvfadern kyrkans förlåtelse så snart kyrkan fick vetskap om att det fanns något att förlåta.

(Både påven och kardinalen heter troligen något annat i verkligheten.)


Presstop! Presstop! Presstop! Presstop!

Jorden gick inte under idag

Trots att CERN idag startade sin nya partikelaccelerator, LHC, gick Jorden inte under. Många förståsigpåare hade satt sin ära på att så skulle ske, men det gjorde det alltså inte trots att man genomförde ett test av apparaturen på låg energi och inte kolliderade några partiklar. Experterna sätter nu sina förhoppningar till de första riktiga experimenten som kommer att genomföras om två-tre veckor. Då kommer man att låta protoner kollidera i enormt höga hastigheter, vilket tros kunna förinta Jorden på minst två olika sätt.

För det första kommer med största säkerhet minimala svarta hål att bildas. Dessa kommer sedan att falla in mot Jordens centrum och vidare ut mot andra sidan där de kommer att vända för att fortsätta pendla fram och tillbaka och långsamt förtära Jorden.

För det andra kommer en exotisk form av materia att uppstå. Den kommer sedan att smitta materien den kommer i kontakt med och till slut kommer hela Jorden att bestå av den underliga materien, som består av upp-, ner- och särkvarkar istället för bara upp- och nerkvarkar som vanlig materia gör. Visserligen har man tidigare skapat sådana särkvarkar i liknande experiment, men just de här särkvarkarna kommer att lyda under helt andra lagar, som tillåter dem att leva vidare istället för att falla sönder.

Allt detta kommer alltså att hända just för att kollisionen äger rum i närheten av gränsen mellan Schweiz och Frankrike, vilket så klart helt ändrar på de naturlagar som gäller när liknande kollisioner äger rum i naturen, vilket de ständigt gör.

— Det är ren tur att det inte har hänt just där tidigare, säger en källa.

— Men nu är det snart slut, så lev utav bara helvete så länge ni kan!


Italien kallar öronproppar fusk

Italien har floppat rejält i fotbolls-EM. Slumpmålet mot Rumänien är lagets enda hittills i turneringen och internationella experter är överens om att hela landets fotbollsrykte "is circling the drain".

Nu kommer lagledningen med en oväntad förklaring och en ny, kreativ fuskanklagelse. Tydligen har motståndarlagen börjat använda öronproppar för att slippa höra de italienska spelarnas verbala angrepp.

— Hur ska vi kunna vinna om vi inte kan använda vår enda talang? frågar ledningen. Det är som om de andra lagen inte skulle få använda fötterna! Låt dem försöka nicka sina fasta situationer så börjar vi närma oss rättvisa!

På frågan om de anser att öronpropparna är att jämföra med doping svarar de ett unisont ja. Enligt dem är det till och med värre, eftersom doping bara påverkar den egna prestationen, medan öronpropparna förstör för motståndarlaget.

— Om motståndarna dopar sig är det ju bara att dopa sig tillbaka. Vad ska vi göra åt öronpropparna? Det är ju inte som om de brukar förolämpa våra mödrar och systrar! Så vad ska vi göra?

När en reporter föreslår en lösning får han ett gapskratt till svar:

— Lära oss spela fotboll? Skämta inte med mig aprillo! Varje land har sitt spelsätt och det är så fotboll ska vara. Grekerna fjantar runt i eget straffområde tills motståndarna tröttnar och går hem, och vi kallar dina släktingar prostituerade.

Italienarna har dock inte givit upp helt än. Enligt säkra källor går de just nu en intensivkurs i teckenspråk. Tydligen satsar de allt på att motståndarna kommer att förstå deras gester. Man får anta att den första fras de lär sig blir "din döva syster är en hora".

Säger som det är.
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss