Mäklare har inte råd att betala skatt

Fastighetsmäklare är känt som ett yrke som ger otroligt hög inkomst räknat per timme nedlagt arbete. Man inkasserar flera procent av de orimliga bostadspriserna och det arbete man faktiskt utför går framför allt ut på att posera i dyra kostymer under visningarna och att hitta på egna bud för att trissa upp priserna under budgivningar

Att det då kan sticka extra i ögonen på kunderna när det kommer fram att mäklarna inte betalar skatt, kan den mäklare vi har talat med förstå. Av förklarliga skäl vill mäklaren vara så anonym att mäklaren inte end tillåter att vi avslöjar vad mäklaren har för kön.

— Vad kreti och pleti inte förstår är att vi mäklare har hamnat i en svår situation där vi tjänar så bra utan att göra något att vi helt enkelt inte har råd att betala skatt. I de fall jag nedlåter mig till att tala om sådant här med vanligt folk brukar jag be dem föreställa sig att de hittar tio millar liggande på gatan och att skattmasen kommer och vill ha hälften av det. Då brukar fattiglapparna instämma i att det skulle vara lite surt. Jag tror att det är ungefär så mycket pengar de där stackarna kan föreställa sig.

Skattefusket beror alltså på att det är för mycket pengar och för lite arbete inblandat. Det låter lite konstigt. Man hade kunnat tro att det skulle vara lättare att skatta om man inte har behövt slita för slantarna.

— Jag tror att grejen är att många inte ens tänker på att man ska betala skatt när man bara får pengar. Jag menar, ska man skatta för pengar som man hittar på gatan? Vem vet sånt egentligen?

Vi påpekar att det antagligen inte är lagligt att behålla tio miljoner som man har hittat på gatan.

Det säger du? I så fall är det ju till och med bättre att vara mäklare än att hitta pengar på gatan, säger mäklaren och ler sitt allra vitaste mäklarleende.

Inga förskönande omskrivningar.
© 2008 VFN Välformulerade nyheter — Kontakta oss